zondag 9 december 2007

Leden wijzen de weg (1)


De boodschap van de VVD-leden was gisteren duidelijk: we zetten een streep onder het interne gedoe en we richten onze energie op het zo snel mogelijk vervangen van dit kabinet. Natuurlijk bestaan er verschillende meningen in de partij, dat is zelfs de bedoeling. Er is volop ruimte om stevig te discussiƫren en zo wijzer te worden van elkaar. Maar resultaten bereiken we alleen als we ook tot besluiten komen en die eensgezind uitvoeren.

De belangstelling voor de landelijke ledenvergadering was gisteren overweldigend. Op het hoogtepunt waren er waarschijnlijk zo'n 1400 mensen aanwezig. Honderden VVD-ers stonden in de rij (foto) om mee te kunnen doen, zodat de vergadering pas een uurtje later kon beginnen. Er waren drie redenen voor de lange rijen. Ten eerste kwamen er honderden leden die zich niet vooraf hadden aangemeld. Ten tweede hadden sommige leden die zich hadden aangemeld door een verzendprobleem bij de leverancier geen stempas thuis ontvangen. Ten derde waren er naar schatting ook zo'n 400 volmachtstemmen die verwerkt moesten worden.

Maar de stemming in de rij bleef opgewekt en opbouwend en dat bleek een goede voorspelling voor het verdere verloop. Ik zal er komende dagen nog een serie berichten aan wijden.

Geen opmerkingen: